TERMÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI CSÚCSOK ÉSZAK-ITÁLIÁBAN

GERINCTÚRA A MONTE BALDÓN, KULTURÁLIS BARANGOLÁSOK, STRANDOLÁS A GARDA-TÓ PARTJÁN

 

Időpont: 2024. június 23-26. (4 nap)

 
 
1. nap: (Keszthely/Zalaszentgrót a jelentkezők lakóhelyétől függően) – Zalaegerszeg – Nagykanizsa – Szlovénia – OLASZORSZÁG/Trieszti-karszt: Grotta Gigante (cseppkőbarlang, Európa legnagyobb barlangi termével, amelyben a római Szent Péter-bazilika is elférne) – Palmanova, a csillag alakú erődváros, a tervezett ideális reneszánsz város (a velenceiek Adria-parti erődrendszerének része – UNESCO Világörökség) – Garda-tó, az Alpok és Olaszország leghíresebb végmoréna-tava (szállás a tó partján)

2. nap: Utazás a Garda-tó látványos keleti partján, többnyire a tó fölötti hegyoldalban – A Brentai-Dolomitok (UNESCO Világörökség) délre kiágazó nyúlványa – Felvonóval a Monte Baldo csúcsára (1750 m): lenyűgöző, közepesen nehéz, kb. 2 x 6,5 km hosszú fakultatív gyalogtúra az Adige-folyó és a Garda-tó vízválasztóján, a mészkőgerincen 1800 és 2200 méter közötti magasságban! Pazar panoráma mindkét völgyre, a Garda-tóra, a Pó-alföldre, illetve a környező hegycsúcsokra, közben: alpakák az Andokból – Cima delle Pozette-csúcs (2032 m) – Cima Valdritta-csúcs (2218 m), a legpazarabb csúcs! VAGY: kényelmes séta a felvonóállomástól északra, végig a platón (alpakák, paplanernyősök sokasága, pazar panoráma a Garda-tóra, illetve északon a Dolomitok magasabb tömegeire) – Malcesine, a Garda-tó gyöngyszeme a tó fölötti hegyoldalban, séta az óvárosban, középkori vár a tó partján – Garda-tó (késő délutáni strandolás, pihenés a szállásunk tóparti strandján)

3. nap: Brescia, Lombardia 2. legnagyobb városa (kulturális értékek az ókortól a 20. századig /UNESCO Világörökség/: római kori színház, Rotonda/Régi Dóm 11. sz., Új Dóm 17. sz., Broletto, Palazzo Loggia) – Sirmione, a Garda-tó gyöngyszeme: séta a mediterrán növényzettel borított félszigeten (pazar panoráma a tóra, római kori romok a félsziget csúcsán, Scaligeri-vár) – Garda-tó (strandolás, pihenés a szállásunk tóparti strandján)

4. nap: Vicenza, Andrea Palladiónak, a reneszánsz építészet egyik legnagyobb mesterének városa (Európa legrégibb, máig fennmaradt színháza /Teatro Olimpico/, Santa Corona gótikus templom 13. sz. /UNESCO Világörökség/, Piazza dei Signori, a főtér, ahol az eredetileg városházának épült „Basilica”, Palladio egyik legnagyszerűbb alkotása emelkedik – Szlovénia – Nagykanizsa – Zalaegerszeg – (Zalaszentgrót/Keszthely a jelentkezők lakóhelyétől függően)

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 éjszaka mobilházakban, 2 ágyas helyiségekben a Garda-tó partján
Ár: 90.000 Ft/fő a Magyar Földrajzi Társaság tagjainak
95.000 Ft/fő nem MFT-tagoknak (utazás, úthasználati és parkolási díjak, sofőri napidíj, szállás, csoportvezetés, BBP-biztosítás, szervezési költség)

A helyi idegenforgalmi adó 2 €/fő/éj, 7-18 év között 1 €/fő/éj a helyszínen fizetendő.

eXTReMe Tracker