CSEHORSZÁG: MORVA TERMÉSZETI ÉS KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEK, SÖR

BRNO ÉS KÖRNYÉKE

Időpont: 2021. szeptember 24 – 26. (3 nap)

  1. nap: Nagykanizsa/Keszthely/Zalaszentgrót/Zalaegerszeg (a jelentkezők létszámától függően) – Szlovákia – CSEHORSZÁG/MORVAORSZÁG: Lednice–Valtice ikerkastélya és tájkert a morva–osztrák határhoz közel, „Morvaország mesekastélyai” (a világ legnagyobb, UNESCO Világörökség védelme alatt álló tájvédelmi parkja /„Európa kertje”/: Valtice monumentális téli kastélya, Lednice meseszerű, nyári rezidenciája, a két kastélyt összekötő nyílegyenes út mentén halastavak, ligetek, kertek, 60 méter magas Minaret-kilátó/) Dalesice, kis falucska, amely Hrabal híres regényének és Menzel világhírű filmjének, a Sörgyári capricciónak forgatási helyszíne volt (sörfőzde, múzeum és söröző) – Brno (Brünn), Morvaország fővárosa, Csehország 2. legnagyobb városa (Szent Péter és Pál-székesegyház, a város jelképe a Petrov-domb tetején, fakultatív: pazar panoráma a városra a 84 méter magas templomtoronyból, óvárosi séta: Óvárosháza /13. sz./, „Táncoló” torony, a Brnói sárkány és a Brnói kerék, a város különleges jelképei, fakultatív sörözés, illetve a klasszikus cseh gasztronómia ízlelése a történelmi, hangulatos sörözőkben vagy évszázados kocsmákban
  2.  

  3. nap: MORVA-KARSZT, Csehország legnagyszerűbb mészkővidéke: Punkva-cseppkőbarlang, Morvaország leghíresebb természeti látnivalója (séta a fantasztikus cseppkőóriások között kijutva a 140 mély Macocha-szakadék /óriási szakadékdolina/ aljára, majd romantikus utazás tovább elektromos hajtású csónakkal a barlangi folyón – Könnyű, kb. 3,5 órás gyalogtúra, séta: hatalmas, barlangokat rejtő sziklafalak, mesebeli fenyőerdők, pazar kilátópontok, Macocha-szakadék a felső peremről, lélegzetelállító panoráma a 140 méter mélységre (ahonnan korábban a barlangi sétánk során a felszín felé pislogtunk), majd a túra végén a megérdemelt sörözés idilli környezetben – Brno (Szent Jakab-templom a 13. századból, ahol a magasban kapaszkodik egy kőből faragott kis figura csupasz ülepét mutatva a „rivális” templom irányába, Kapucinusok temploma és kriptája 153 szerzetes múmiájával, fakultatív sörözés az ódon hangulatot árasztó óváros sörözőiben)   
  4.  

  5. nap: Brno: Tugendhat Villa, az I. világháború utáni építési láz idején a kor legkorszerűbb építészeti technológiájával épült villa fémből, üvegből és kőből /UNESCO Világörökség/, Spilberk-erőd a város feletti dombon a 13. századból (a Habsburgok idején az egyik leghírhedtebb várbörtön, ahova a magyar jakobinus mozgalom vezetőit is bebörtönözték, a 18. sz. cella, ahol Kazinczy Ferenc raboskodott) – Fakultatív ebéd sörözéssel, ajánlott: Hostinec U Bláhovky („Egy hely, ami úgy néz ki, mint régen” – több mint 100 éves kiskocsma) vagy Starobrno (Brno sörgyárának sörözője) – Utazás haza – Zalaegerszeg/Zalaszentgrót/Keszthely/Nagykanizsa (a jelentkezők létszámától függően)

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 csillagos hotelben (2 éj) többnyire 2 ágyas szobákban, illetve néhány háromágyas szoba is rendelkezésre áll

Étkezés: 2 reggeli

Ár:
44.000 HUF/fő
a Magyar Földrajzi Társaság tagjai számára

48.000 HUF/fő nem MFT-tagok számára

(utazás autóbusszal, út- és parkolási díjak, sofőri napidíj, szállás, reggeli, BBP- biztosítás, csoportvezetés, szervezési költség)

eXTReMe Tracker